"CG treba Specijalno tužilaštvo"

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković istakao je da je Crnoj Gori neophodno Specijalno tužilaštvo za korupciju i organizovani kriminal.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

19:27

Default images

Na okruglom stolu o Nacrtu zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu, resorni ministar je istakao da ono mora biti kadrovski i tehnički sposobno da proaktivno cilja na sve pojavne oblike korupcije i organizovanog kriminala.

"Sposoban, obučen i motivisan kadar je ključ uspeha u borbi protiv kriminala“, naglasio je Marković.

Tužioci i policajci, dodao je on, moraju da razumeju opasnost i rizike po državu i društvo koje kriminal nosi u bezbednosnim pretnjama.

Marković veruje da će personalno koncipiranje budućeg Specijalnog tužilaštva biti prilagođeno urgentnim potebama države i društva, stabilnosti i sigurnosti građana, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema oceni ministra pravde, zakon o Specijalnom državnom tužilaštvu jedan je od najznačajnijih u procesu reforme pravosuđa i na planu unapređenja borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Marković je, takođe, naglasio da opredeljivanje za osnivanje Specijalnog tužilaštva nije rezultat potrebe za institucionalnim rešenjima po uzoru na neke zemlje EU, iako je hrvatski USKOK od početka poslužio kao najbliži model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: