MK: DPA protiv sporazuma sa Srbijom

Opoziciona Demokratska partija Albanaca u Makedoniji oštro je osudila potpisivanje sporazuma o zajedničkim diplomatsko-konzularnim predstavništvima sa Srbijom.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

15:12

Default images

Ona smatra da je takva politika ponižavajuća i štetna za Albance, objavio je portal Tajm na makedonskom jeziku. Sporazum su juče u Skoplju potpisali šefovi diplomatija dveju država Ivica Dačić i Nikola Popovski.

DPA za to krivi stranku Albanaca DUI i kaže da je ono što je ta stranka započela pre godinu dana juče zapečaćeno tako da će njihovi sunarodnici koji rade u evropskim u prekookeanskim zemljama biti prinuđeni da čekaju u redu na šalterima na kojima će verovatno biti zaposlene srpske diplomate.

"Kao rezultat potčinjene politike DUI u vladi, makedonski Albanci ne samo da će se sretati sa Srbima na ulicama na kojima će srpski policajci patrolirati zbog još jednog sporazuma koji je ova vlada potpisala nego će sada morati da se sa njima suočavaju i u diplomatskim predstavništvima", izjavila je funkcionerka DPA Sadije Iljazi na konferenciji za novinare.

Ona je rekla da, kada se radi o saradnji sa Srbijom, DUI zastupa "stav da se radi o skandinavskoj politici, ali da kada je reč o Albaniji i Kosovu vodi srednjevekovnu politiku ignorisanja, omalivažavanja i blokade".

"U situaciji kada, ne samo što nije dobila poziv za članstvo u NATO pre nekoliko dana na samitu u Velsu, nego to nije bilo ni pomenuto, i kada očekuje negativni izveštaj Evropske komisije, izgleda da je Vlada Makedonije već pronašla alternativu - panslovensku integraciju! I kao da sve to nije bilo dovoljno, juče su se dve vlade, isto tako dogovorile i za sledeći zajednički sastanak dve vlade koji će se ovoga puta održati u Skoplju", navela je Iljazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: