Mali na početku škole u Obrenovcu

U Obrenovcu koji je najviše stradao u majskim poplavama počela je nova školska godina. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio školi "Jefimija".

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.09.2014.

11:42

Default images

Ta škola je bila poplavljena, ali je sanirana za početak nove školske godine.

U toku je obnova više škola u Obrenovcu koje su najviše oštećene u poplavama - Gimnazije i Zmajeve škole. One bi trebalo da bude poptuno obnovljene do 15. okotbra kako su najavili najviši državni zvaničnici.

Gradonačelnik Mali je đacima poželeo uspešno školovanje, a prvacima prvi dan škole i da budu sve bolji i bolji.

On je novinarima nakon svečane priredbe povodom početka školske godine rekao da je za grad Beograd veoma bitno da su sve škole spremno dočekale početak školske godine, a u tom kontekstu je podsetio da će danas biti otvorena osnovna škola "Danilo Kiš" u naselju Stepa Stepanović što će biti 202. škola u gradu.

Govoreći o školi "Jefimija", Mali je rekao da je ponosan što ona izgleda odlično, posle mesec i po dana radova na renoviranju tokom kojih su stvoreni uslovi da svi đaci medju kojima 115 prvaka imaju sve uslove za rad.

Gradonačelnik je istakao da je škola potpuno okrečena, da je sredjena fiskulturna sala, izgradjeno košarkaško igralište odnosno da je obezbedjeno orkuženje da se učenici uspešno školuju i budu dobri đaci.

"Ovo je najlepša škola u kojoj sam bio u Beogradu. Nema grafita, škrabotina po zidovima i nadam se da će tako i ostati", rekao je Mali dodajući da su posle poplava djaci sa roditeljima čistili objekat kako bi bio spreman za početak školske godine.

Govoreći o ostalim Osnovnim školama u Obrenovcu, Mali je rekao da u zavisnosti od početka radova, oni traju izmedju 45 i 60 dana, te da će do 15. oktobra sve osnovne škole u Obrenovcu biti renovirane.
Foto: Tanjug
Do tada, kako je dodao, nastava će se odvijati u smenama i na višim spratovima.

"Bitno je da ih sredimo što pre, ali treba da budemo strpljivi jer ako će svaka škola izgledati kao Jefimija, vredi čekati", rekao je Mali.

Kada je reč o obrenovačkoj Gimnaziji, Mali je rekao da je ona najviše oštećena i da je potrebno najviše sredstava i vremena da se radovi završe, pa se njihov kraj može očekivati za do godinu dana.

Obraćajući se prvacima, gradonačelnik ih je posavetovao da budu dobri djaci, da slušaju učitelje i roditelje, rade domaće zadatke i bave se sportom.

"Ovo su vam najsrećniji dani u životu. Želim vam da se ovde družite i budete najbolji djaci na svetu", naveo je gradonačelnik.

Direktor škole Dragan Jovanović zahvalio se na svemu što je uradjeno da škola ponovo zaživi i počne sa radom u potpunosti.

Priredbi je prisustvovao i direktor EKO Srbija a.d. Goran Dejanović, s obzirom da je ta firma dala 6 miliona dinara za rekonstrukciju objekta.

Dejanović je djacima poželeo da uživaju u drugarstvu, detinjstvu, učenju...

OŠ "Jefimija" je oštećena u majskim poplavama i bila je prihvatni centar, a tokom rekonstrukcije okrečena je unutrašnjost škole, zamenjen parket u fiskulturnoj sali, izgradjeno košarkaško igralište u dvorištu škole.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik opštine Miroslav Čučković i pomoćnica gradonačelnika Irena Vujović.

Mali je obišao i novoizgradjeni košarkaši teren gde se oprobao u tom sportu, a društvo mu je pravila košarkašica Nataša Kovačević koja je prošle godine doživela tešku saobraćajnu nesreću zbog čega su lekari morali da joj amputiraju levu nogu ispod kolena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: