Nikolić se zahvalio Izetbegoviću

Tomislav Nikolić uputio pismo Bakiru Izetbegoviću u kojem mu zahvaljuje na zalaganju i doprinosu da Međunarodna donatorska konferencija protekne što uspešnije.

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

15:26

Default images

"Zahvaljujući dobijenim donacijama moći ćemo u narednom periodu da u dobroj meri obezbedimo zadovoljenje elementarnih potreba stanovništva naše dve zemlje pogodjene poplavama, omogućimo saniranje šteta, pokrenemo obnovu infrastrukture i primienimo preventivne mere zaštite od ovakvih i drugih elementarnih nepogoda", napisao je predsednik Srbije.

On je naveo i da je velika zajednička nevolja ujedinila dve zemlje, ali i pokazala da samo udruženim snagama mogu pobediti teškoće koje su ih snašle, saopšteno je iz Predsedništva BiH, kako prenosi agencija Fena.

"Da se nismo udružili i zajednički nastupili, ne bismo uspeli da obezbedimo prisustvo preko 60 zemalja i 23 medjunarodne organizacije na donatorskoj konferenciji, niti bismo uspeli da prikupimo veliku finansijsku pomoć za obnovu naših zemalja pogodjenih katastrofalnim poplavama", ukazao je predsednik Srbije.

On je podsetio i da je zajednički rad BiH i Srbije na što boljoj i efikasnijoj pripremi donatorske konferencije pokazao da se samo u zajedništvu i dobrosusedskoj saradnji mogu prevazilaziti problemi, postizati dobri rezultati i stvarati uslovi za bolju budućnost dve zemlje i njihovih naroda, prenosi Fena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: