Nedelja, 03.08.2014.

12:22

DSS: Loši rezultati vlade

DSS ocenila da su rezultati Vlade Srbije loši i pokazuju da se nije mnogo odmaklo od ekonomske filozofije koja je dovela Srbiju na rub bankrota.

Izvor: Beta

Default images

Ta vanparlamentarna stranka u saopštenju pod naslovom "Dve godine i 100 dana Vlade Srbije - kontinuitet propadanja srpske ekonomije" je ocenila da pogubna politika štednje bez plana razvoja domaće privrede koju vodi sadašnja vlada uništava srpsku ekonomiju.

"Realne plate i penzije su za protekle dve godine smanjene za oko osam odsto, a novi udar na standard stanovništva sledi smanjenjem zarada svim zaposlenima u javnom sektoru i najavljenim smanjenjem penzija", navodi DSS.

Ta stranka je saopštila da Vlada sasvim pogrešno ocenjuje svoj rad, a to je zato što ne ocenjuje rezultate, već sam rad, kao golu formu.

"Broj donetih zakona jeste veliki i približava se obećanom broju, ali to ništa ne znači: kada se radi pogrešno onda je bolje da se radi manje, šteta je manja, a Vlada radi pogrešno", piše u saopštenju.

DSS navodi da je od 2004. do 2008. godine bruto nacionalni dohodak rastao po prosečnoj stopi od 5,5 odsto, dok u periodu 2008-2012. i poslednje dve godine stagnira, varirajući po godinama, kao posledica neadekvatne ekonomske politike vlada Demokratske stranke i SNS.

"Za poslednje dve godine vlasti SNS, uz svesrdnu pomoć Socijalističke partije Srbije, javni dug je dostigao 20,5 milijardi evra, odnosno 65,1 bruto nacionalnog dohotka", navodi DSS.

Dodaje se da se budžetski deficit od 2008. godine enormno povećao, a broj zaposlenih se stalno smanjuje.

"Na posledice potpune posvećenosti SNS-a, SPS-a i ove Vlade vodjenju evrofanatične politike ispoljenu ubrzavanjem procesa dezintegracije Srbije u ovoj prilici se ne osvrćemo, jer vladajuće stranke povodom takozvanih 100 dana govore isključivo o drugim temama", piše u saopštenju DSS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: