Brod Grinpisa pušten iz ruske luke

Brod Grinpisa kom ruske vlasti gotovo godinu nisu dozvoljavale da isplovi iz luke u Murmansku na putu je ka svojoj luci u Holandiji.

Izvor: B92

Petak, 01.08.2014.

13:58

Default images

Organizacija Grinpis internešenel saopštila je danas da je njen brod "Arktik sanrajz", kojem ruske vlasti gotovo godinu dana nisu dozvoljavale da isplovi iz luke u Murmansku, na putu za svoju matičnu luku u Holandiji.

Foto: Beta/AP
Organizacija za zaštitu životne sredine sa sedištem u Amsterdamu saopštila je da je brod koji se sa 30 članova posade, većinom aktivista Grinpisa, u Murmansku nalazio od septembra 2013. sada na putu za Amsterdam, javio je AP.

Brod je zadržan u Murmansku i nekoliko članova posade je privedeno, a zatim pušteno na slobodu, nakon što su 19. septembra pokušali da protestuju na ruskoj naftnoj platformi "Prirazlomanaja" u severnom delu Barencovog mora protiv ispitivanja i eksploatacije nafte na Arktiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: