Merkel za privredne sankcije Moskvi

Angela Merkel zalaže se za brze privredne sankcije EU prema Rusiji, prenose nemački mediji izjavu zamenika portparola nemačke vlade Georga Štrajtera.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

17:00

Default images

On je rekao da nemačka kancelarka, pošto Moskva "ne pokazuje interes" za razjašnjenje pada malezijskog aviona, smatra brze evropske odluke nužnim i dodao da nemački kancelar podržava jučerašnje odluke šefova diplomatija EU o novom pooštrenju sankcija prema Rusiji.

Još oštrije prema Rusiji izjasnila se i jedna portparolka nemačkog Ministarstva inostranih poslova, koja je rekla da je "Rusija do sada puno obećala, a ništa nije uradila" i da je "sada dosta".

Na pitanje da li bi se u okviru sankcija prema Moskvi, Rusima moglo oduzeti pravo organizovanja svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine, Štrajter je rekao da do tada ima još četiri godine i da "sada postoje urgentniji problemi od toga".

"Osim toga, o tome ne odlučuje nemačka vlada", rekao je Štrajter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: