Poginuli nećaci lidera Hamasa

Palestinci su potvrdili danas popodne da su dva nećaka lidera Hamasa Ismaila Hanijea poginuli u izraelskom vazdušnom udaru u pojasu Gaze.

Izvor: B92

Subota, 12.07.2014.

16:23

Default images

Hanije je sam objavio njihovu pogibiju na Tviteru. Izraelski borbeni avioni su navodno pogodili kuću Hanijeove sestre.

Od izbijanja najnovijeg ciklusa nasilja između Izraela i Hamasa poginuo je najmanje 121 Palestinac u Gazi i više od 900 ih je ranjeno, javio je Radio Izrael. Skoro 540 kuća je ili uništeno ili oštećeno od početka izraelske ofanzive u utorak ujutro.

Izrael je u međuvremenu najavio da će nastaviti da cilja mete u Gazi u naredna 24 sata i da još ima ciljeva koje bi trebalo pogoditi. Dok se nastavlja ofanziva iz vazduha traju pripreme za moguću kopnenu invaziju.

Najmanje devetoro ljudi, uključujući dve osobe sa invaliditetom ubijeno je u petak uveče, naveli su palestinski izvori. Još tri osobe su ubijene danas pre podne.

Ranije pred zoru izraelska vojska je pogodila 60 terorističkih meta, a od početka operacija Zaštitna ivica preko 1.160 ciljeva Hamasa i Islamskog džihada, navedeno je u vojnom saopštenju.

Izraelska vojska, koja nastavlja operaciju u pojasu Gaze, priprema se za kopnenu ofanzivu, pa je na granicu stiglo nekoliko desetina izraelskih tenkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: