Obama: SAD će pomoći Izraelu

Predsednik SAD Barak Obama rekao je izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu da su SAD voljne da pomognu u postizanju prekida vatre između Izraela i Hamasa.

Izvor: B92

Petak, 11.07.2014.

07:11

Default images

Obama je danas razgovarao s Netanijahuom u trenutku kada je Izrael pojačao bombardovanje pojasa Gaze, u nastojanju da zaustavi raketnu vatru na svoju teritoriju.

Bela kuća je saopštila da je Obama osudio raketiranje i rekao da Izrael ima pravo na samoodbranu. Medjutim, on je takodje apelovao na obe strane da ne eskaliraju krizu i da ponovo uspostave prekid vatre, preneo je Asošijeted pres.

Obama je, takodje, izrazio zabrinutost zbog pritvaranja i nasilja nad jednim američkim tinejdžerom palestinskog porekla od strane izraelskih vlasti. Potom je rekao da je Izrael nastojao da reši tu situaciju.

Dvojica lidera su diskutovali i o Iranu i Obama je rekao da SAD neće prihvatiti nikakav dogovor koji ne osigurava da iranski nuklearni program bude mirnodopski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: