Saradnja i u zaštiti od poplava

Sedamnaest članica Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi sastaće se kako bi razgovarali o saradnji u zaštiti od poplava.

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

19:18

Default images

Zaštita od poplava je državno, a ne samo lokalno pitanje i nije moguća bez saradnje država regiona, zato je planiran sastanak svih 17 članica Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG), najavio je danas u Špacu regionalni koordinator te ogranizacije Aleksandar Damnjanović.

"Prevencija je nemoguća bez saradnje više regiona. Ako imamo plan zaštite, onda možemo da se bavimo i ekonomskim razvojem prekograničnog regiona u oblastima poljoprivrede, ekologije i turizma, istakao je Damnjanović.

"Cilj sastanka je da iznesemo sve činjenice o majskoj poplavi i o njima obavestimo Evropsku komisiju, kako bi obezbedili dodatna sredstva u toj oblasti", naveo je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, na sastanku u Gradskoj upravi.

SWG ima 17 članica, a to su opštine i gradovi Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srbije u regionu Drina - Sava: Bjeljina, Donji Žabar, Brčko, Lopare, Ugljevik, Drenovci, Gunja, Ilok, Nijemci, Bogatić, Loznica, Šabaci Sremska Mitrovica.

Kako je istakao Pajić, Grad Šabac je tokom majskih poplava preduzeo sve što je bilo u nadležnosti lokalne samouprave da zaštiti građane, imovinu i teritoriju, ali je u ovakvim slučajevima neophodna integralna zaštita, saopštila je Gradska urpava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: