SNS: Sprečimo agoniju u Vojvodini

SNS izrazio nadu da će svi shvatiti da im koalicija sa DS za vojvođansku Vladu "kratkoročno predstavlja interes, ali da dugoročno donosi loše rezultate".

Izvor: B92

Sreda, 09.07.2014.

14:54

Default images

Srpska napredna stranka pozvala je sve stranke da im se pridruže u istinskoj rekonstrukciji vojvođanske vlade.

"Zato pozivamo sve stranke i pojedince, koji shvataju da je stanje u Vojvodini alarmantno i da će jedino SNS u narednom periodu omogućiti izlazak iz sveopšte krize, da nam se pridruže u istinskoj rekonstrukciji vlasti u pokrajini i sprečavanje njene dalje agonije i propadanja", izjavio je šef poslaničke grpe SNS u vojvođanskoj skupštini Predrag Matejin.

Najave skore rekonstrukcije pokrajinske Vlade, bez ulaska SNS u nju, predstavljaju "na prvi pogled samo kozmetičke promene, ali su u suštini veoma opasan način da se u narednom periodu omogući da do promena u Vojvodini uopšte ne dođe,sve do redovnih izbora nakon nepune dve godine", rekao je on.

Matejin je na konferenciji za novinare u Zrenjaninu istakao da se "SNS iskreno nada da će svi konačno shvatiti da im koalicija sa DS kratkoročno predstavlja interes ali dugoročno donosi loše rezultate".

On je ocenio da takva rekonstrukcija nije ono što građani Vojvodine žele i zaslužuju istakavši da je "svima jasno da SNS predstavlja najveću političku snagu u Srbiji, ali neki to ne žele da priznaju i prihvate, prenela je Radio televizija Vojvodine.

"Ne bi bio toliki problem što to ne prihvata DS, to je donekle razumlju. Nnajveći problem što koalicioni partneri DS na nivou Pokrajine - " Ligu socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara to odbijaju da prihvate i nastavljaju da pružaju podršku DS u pokrajini, koja opstaje na vlasti i nastavlja da arči novac građana na isti, i još gori način nego što je to radila do sada", rekao je Matejin.

On je istakao da SNS ima jasan plan za rešavanje nagomilanih problema u Vojvodini i da "isto tako SNS jedina ima snage i volje da donese Zakon o prenosu nadležnosti i Zakon o finansiranju pokrajine".

Prema njegovim rečima, SNS jedina ima snagu i rešenost da u Vojvodini zajedno sa republikom započne kapitalne projekte, investicije i zapošljavanje ljudi.

Naprednjaci su, komentarišući razgovore između DS, LSV, NDS i SVM o rekonstrukciji vlade, više puta upozorili da bi bi svaka rekonstrukcija nastala iz sadašnje većine u parlamentu predstavljala nastavak politike koju predvodi DS i da je umesto toga bolje ići na vanredne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: