Subota, 05.07.2014.

11:45

Podrška Vladi sa svih strana sveta

Zoran Babić (SNS) je izjavio da posete premijera Vučića Berlinu, Parizu i Moskvi predstavljaju znak podrške koju Vlada Srbije ima na svim stranama sveta.

Izvor: Tanjug

Default images

Jaka diplomatska aktivnost Srbije prethodnih dana i posete premijera Aleksandra Vučića Berlinu, Parizu i Moskvi znak su podrške koju Vlada Srbije i premijer Vučić imaju na svim stranama sveta, jer vode iskrenu politiku koja se ne menja, izjavio je šef poslaničkog kluba SNS-a Zoran Babić.

Glavna tema svih tih poseta je što više stranih investicija za Srbiju, za šta pravimo odgovarajući zakonski okvir i povoljan poslovni ambijent, radi otvaranja mnogo više radnih mesta, rekao je Babić za TV Pink.

On je podsetio da se tako priprema novi Zakon o radu, koji se očekuje da će biti usvojen u julu i o kome ima dosta polemika u društvu, jer za taj zakon nisu zainteresovani samo poslodavci i sindikati, već i puno ljudi koji su ostali bez posla u prethodnom periodu.

"Želimo da zaštitimo prava radnika, ali i da stvorimo investicionu klimu i zato su neodgovorne kritike koje se mogu čuti o izmenema tog zakona", rekao je Babić, istakavši da je bilo transparentno pisanje tog zakona.

"To je vruća tema i želimo da napravimo tačke spajanja između države, zaposlenih i poslodavaca i da razgovaramo, jer ne želimo da napravimo zakon po volji pojedinaca ili određenih grupa, već po volji i zaposlenih i poslodavaca", kazao je Babić.

Kada je reč o izveštaju o poplavama koji je Vlada uputila Skupštini Srbije, Babić je rekao da se u njemu vidi ko se kako ponašao, podsetivši da su svi članovi republičkog i opštinskih kriznih štabova stalno bili angažovani u pomoći ugroženima u poplavama.

"Skupština zna da Vlada nema čega da se stidi i da nema šta da krije, jer se ponašala krajnje odgovorno. Da smo želeli da nešto sakrijemo takav izveštaj ne bi ni došao u Narodnu Skupštinu, kao što nije dolazio ni mnogo puta ranije, kada su nas slične nesreće zadesile," dodao je Babić.

On je ukazao da će se prvi put u parlamentu raspravljati o jednom takvom dokumentu, što ukazuje da se Vlada ponaša odgovorno, jer se kako je rekao, ponosimo načinom na koji je država reagovala.

Babić je napomenuo da se SNS složila i za formiranje anketnog odbora u Skupštini, koji će pratiti trošenje novca prikupljenog za ugrožene u poplavama jer, kako je ponovio, nema šta da se krije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

18 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: