Dačić sa japanskim ambasadorom

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić razgovarao sa ambasadorom Japana u Beogradu Masafumija Kurokija i zahvalio na pomoći prilikom poplava.

Izvor: B92

Sreda, 02.07.2014.

12:02

Default images

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi dve zemlje u stalnom usponu i potvrđena je spremnost za daljim intenziviranjem dijaloga i razmene poseta na svim nivoima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je izrazio zahvalnost Vlade i naroda Srbije na donacijama Japana koje su u proteklih 14 godina iznosile, uključujući i jenski kredit, ukupno 460 miliona evra, kao i na pomoći upućenoj prilikom nedavnih katastrofalnih poplava koje su pogodile našu zemlju.

Šef srpske diplomatije pozdravio je predstojeću studijsku posetu višeg japanskog zamenika ministra za vanredne situacije Jasutošija Nišimure, koji dolazi u našu zemlju da bi se, pred predstojeću donatorsku konferenciju u Briselu, na kojoj će učestvovati i Japan, neposredno upoznao sa posledicama nedavnih poplava.

Obostrano je konstatovano da uprkos značajnom povezivanju privredne saradnje, izmedju dve zemlje postoje velike mogućnosti za njihovo dalje unapredjenje, posebno na planu većih japanskih investicija u našu privredu.

Dačić je pozdravio nameru najvećeg japanskog poslovnog udruženja "Keidanren" da u septembru u Srbiju uputi delegaciju predstavnika vodećih japanskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: