Sreda, 04.06.2014.

20:37

Obrenovac: Raspored Komisije sutra

Komisija za evidentiranje štete u malim preduzećima radiće sutra u ulicama Vojvode Mišića i Vuka Karadžića u Obrenovcu, saopšteno je večeras iz te Komisije.

Izvor: Tanjug

Default images

Komisija za evidentiranje štete na oštećenim stambenim zgradama (zajednički delovi zgrade, stepeništa, liftovi, podrumi i sl.) biće u ulicama Đačkog bataljona (sem naselja Viraga), oko Crne tačke i u naselju Ciglana.

Članovi Komisije za evidentiranje štete na motornim vozilima radiće u Mesnoj zajednici Rvati na Rojkovcu, ali će primati i zahteve meštana MZ Dudovi i Rvati.

Zahtevi građana drugih mesnih zajednica neće biti primani kako se ne bi stvarale bespotrebne gužve, napominje se u saopštenju.

Komisija za evidentiranje štete na stanovima i poslovnim prostorima naredna dva dana radiće u sledećim ulicama: Uzun Mirkova, Vojvode Mišića od ulice Kralja Petra do Kneza Mihaila, Save Kovačevića, naselje Staro igralište, Karađorđeva, Kneza Mihaila, Zdravkovićeva, Vuka Karadžića od Karađorđeve do Ljube Nenadovića i naselje Ciglana.

Dva dodatna punkta Crvenog krsta

Generalna sekretarka Crvenog krsta Vesna Milenović i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković dogovorili su se danas da se u toj opštini otvore još dva dodatna punkta te humanitarne organizacije za pomoć ugroženim građanima.

Crveni krst je imao dva punkta u Obrenovcu, jedan u Bariču, a jedan u naselju Rojkovac.

"To se pokazalo kao nedovoljno za broj ljudi koji koristi usluge Crvenog krsta. Doneli smo odluku da se otvori još jedan punkt kod "Mol" pumpe za ljude iz centra grada i sa šabačkog puta", rekao je Čučković.

Objašanjvajući da su se tek sad za to stekli uslovi, Milenović je navela da je Crveni krst od 23. maja prisutan u Obrenovcu sa punktom na kome je dnevno primalo pomoć između 2.500 i 4.700 ljudi, koji su bili snabdevani artiklima neophodnim za dnevnu ishranu, a zatim i higijenskim artiklima, uz evidenciju i postupak koji je i propisan.

U saopštenju Crvenog krsta se navodi da je Milenović ukazala da je pomoć stizala građanima i preko mesnih zajednica za oko 7.500 korisnika.

Milenović je, kako se navodi, istakla da je potrebno da se uvede red koji će omogućiti da svako dobije pomoć na pravi način, a ne da se pomoć zloupotrebaljava.

Govorila je i o problemu Crvenog krsta Srbije što je preko stotinu neocarinjenih pošiljki udruženja građana iz inostranstva, koje su zbog raznovrsnosti složeni za carinjenje i izrazila očekivanje da će Ministarstvo finansija pomoći kako bi se omogućilo efikasnije carinjenje.

Predsednik opštine Obrenovac je rekao da će smeštaj za prijem građana biti spreman u ponedeljak, a da su u pripremi za smeštaj kasarna, Gerontološki centar i barake kod “TENT”-a na Ušću.

Takođe, u narednim danima treba da se pripremi i škola na Zabrežju, kako bi se i sa tog punkta vršila distribucija osnovnih životnih namirnica.

Čučković je apelovao na radno stanovništvo da se uključi u aktivno čišćenje grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

19 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: