SA: Protest zbog ubistva kolege

Radnici Gradski saobraćaj Sarajevo danas su povukli sva vozila iz saobraćaja u znak protesta zbog ubistva vozača tramvaja Armena Dulića.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2014.

21:21

Default images

Zaposleni su istakli da vozila GRAS-a danas više neće saobraćati i zatražili hitnu, vanrednu sednicu Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

"Put koji se pravi na deonici gde je kolega ubijen predstavlja veliki problem vozačima GRAS-a, jer tu nema stajališta, a putnici traže od vozača da zaustavi vozilo na tom mestu kako bi izašli. Čovek koji je ubio mog kolegu tražio je od vozača da mu otvori vrata tu na tom mestu da izadje, a mi to ne smemo raditi", kazao je potpredsednik Sindikata komunalne privrede GRAS-a Rešad Hujdur.

Hujdur je rekao da radnici od nadležnih očekuju konkretne poteze.

U krug preduzeća GRAS došli su i ministar sarajevskog kantonalnog MUP-a Nermin Pećanac, vršilac dužnosti premijera kantona Muhamed Kozadra, i kantonalni ministri saobraćaja i rada i socijalne politike Jusuf Bubica i Muamer Bandić.

Pećanac je istakao da je reč o brutalnom ubistvu i da je policija odmah uhapsila osumnjičenog i pronašla dokazni materijal.

On je istakao da policija daje svoj maksimalni doprinos kada je reč o bezbednosti ljudi, da je ubica uhapšen, a da je njegovo procesuiranje sada stvar pravosudnih institucija.

Dulić, radnik GRASA, danas je ubijen kada se posle smene autobusom vraćao kući. Prema izjavama svedoka, putnik je tražio da autobus stane na mestu gde je to zabranjeno i zbog toga se posvadjao sa vozačem. Dulić se umešao kako bi odbranio kolegu, a ubijen je na stanici na kojoj je sa nasilnim putnikom izašao iz autobusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: