Poslanici, odreknite se jedne plate

Narodna poslanica u Skupštini Srbije i predsednica DHSS-a Olgica Batić odrekla se mesečne poslaničke plate i koju će uplatiti za pomoć žrtvama poplava u Srbiji.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 22.05.2014.

12:46

Default images

Ona je pozvala kolege poslanike da učine isto, odreknu se svoje jednomesečne zarade i uplate je kao pomoć nastradalom stanovništvu.

Kako je navela u saopštenju, na ovaj način, 250 narodnih poslanika može skupiti sigurnih 200.000 evra, što je dovoljno za izgradnju kuća za četiri porodice u Krupnju, ili za rešavanje problema 10 do 15 porodica u Obrenovcu.

"Budimo primer i drugima u trenutku kada je Srbiji solidarnost najpotrebnija. Naš poplavama ugroženi narod može brzo nastaviti svoje živote samo ako cela država na čelu sa nama kao narodnim predstavnicima pruži doprinos jednak svojim mogućnostima", navela je Batićeva.

"Konačno je vreme da shvatimo da se ljudska veličina ne iskazuje funkcijama nego stvarima i delima koje činimo za druge", navodi se u saopštenju.

Petrić se odrekao tri paušala u korist ugroženih

Poslanik u Skupštini Srbije i potpredsednik Udruženih sindikata Srbije "Sloga" Milan Petrić odrekao se tri puna poslanička paušala u korist ugroženih poplavama i pozvao sve kolege da slede njegov primer.

"Potpuno mi je neshvatljivo da moje kolege u parlamentu nemaju osećaja da ih je tu delegirao narod, da ih on novcem iz poreza plaća i da su obavezni da im u ovim najtežim trenucima prvi pomognu i uzvrate poverenje koje im je dato. Mi, poslanici, imamo daleko veću odgovornost prema svom narodu, državi i celom društvu da pokažemo primer solidarnosti sa onima kojima je to najpotrebnije", naveo je u pisanoj izjavi Petrić, koji je izabran na listi Demokratske stranke.

Petrić je ocenio da oni koji to ne razumeju nikada nisu bili u situaciji da znaju šta znači biti ugrožen, siromašan, bez posla ili sa minimalnom zaradom.

Pokrajinski poslanici izdvajaju po 10.000 dinara za postradale

Kolegijum Skupštine Vojvodine predložio je da pokrajinski poslanici izdvoje po 10.000 dinara od mesečnog iznosa poslaničkog dodatka kao pomoć postradalima u katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju, izjavio je danas predsednik pokrajinskog parlamenta Ištvan Pastor.

Pastor je na početku sednice pokrajinske skupštine napomenuo da poslanici u izjavi o saglasnosti za davanje te solidarne pomoći mogu da navedu i veći iznos od predloženog.

Sednica Skupštine Vojvodine, na kojoj je velikom većinom glasova poslanika usvojen Statut AP Vojvodine, počela je minutom ćutanja za nastradale u poplavama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: