S.Mitrovica: Sava opada, ipak teško

Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice danas je 777 centimetara, što je još iznad granice vanredne odbrane od poplava koja je 750 centimetara.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

12:42

Default images

"I dalje je pojačan rad osmatračke službe na svim nasipima. U toku su radovi na lokalizaciji poplavnih voda u zoni Sremske Rače, Bosuta, Višnjićeva i Morovića. Privremeno je suzbijen prodor vode na lokalitetu Kriva rampa", navodi se u saopštenju Javnog vodoprivrednog preduzeća Vode Vojvodine.

Dodaje se da je priliv vode iz Hrvatske i dalje velik, pa tako reka Studva raste jedan centimetar na sat, a crpna stanica Bosut radi punim kapacitetom, uz čišćenje naplavina.

Navodi se da će radovi u tim zonama trajati celog dana i dodaje da su na radovima angažovani svi tehnički i ljudski kapaciteti.

"Ugroženost je velika, s obzirom na velik priliv vode", piše u saopštenju.

Vode Vojvodine su saopštile da je vodostaj Dunava kod Novog Sada jutros 446 centimetara i dodale da su na desnoj obali te reke, u zoni Petrovaradina, Sremske Kamenice i Sremskih Karlovaca, uvedene mere redovne odbrane od poplava.

Pored tih područja, mere redovne odbrane od poplava sprovode se na Dunavu i na sektoru Kovina, Pančeva i Bele Crkve.

Ukupna dužina odbrambene linije na kojoj se sprovode mere redovne odbrane od poplava na Dunavu je 84 kilometra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: