Sutra nastavak evakuacije Morovića

Druga faza preventivne evakuacije meštana Morovića i Višnjićeva mora se sprovesti tokom sutrašnjeg prepodneva, odlučio je Krizni štab u Moroviću.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

21:44

Default images

Portparol kriznog štaba u Moroviću Nikola Vidić naveo je da se preventivna evakuacija obavlja u četiri faze u dva mesta u opštine Šid, a prva je obavljena sinoć i u njoj su, prema prema naredjenju kriznog štaba, evakuisana lica koja su u Morović bila smeštena zbog evakuacije iz Jamene u Rumu.

Druga faza podrazumeva evakuaciju dece, žene i starih i ona se mora završiti sutra.

"Preventivna evakuacija se obavlja isključivo u Moroviću i Višnjićevu, a da ne bi bilo drugih špekulacija, naložena je isključivo zbog toga što ne raspolažemo podatkom kojom silinom nadolazi voda koja se kroz šume izliva u Hrvatskoj i direktno ugrožava Višnjićevo i Morović", rekao je Vidić.

On je naglasio da je stanje nasipa u ta dva mesta odlično, da su čvrsti i uradjeni perfektno, ali da se evakuacija mora sprovesti, jer se ne sme dozvoliti da bilo čiji život bude u opasnosti.

Prema Vidićevim rečima, voda iz evakuisanog mesta Jamena se polako povlači, ali upravo ta voda, koja napreduje kroz šume, ugrožava Morovičh i Višnjićevo.

"Već tokom večeri obaveštvamo od kuće do kuće meštane da žene, deca i stari treba da napuste selo, a taj poziv ćemo ponoviti i sutra pre podne i preventivna evakuacija se mora sprovesti", naglasio je Vidić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: