Ministrima gase rotacije

Jedan od prvih poteza nove vlade biće da suzi krug funkcionera koji će koristiti službene automobile s rotacijom, pišu Novosti.

Izvor: Veèernje novosti

Četvrtak, 24.04.2014.

22:32

Default images

Prema pisanju ovog lista, plan je da tu privilegiju zadrži samo dvadesetak ljudi iz vrha vlasti, što znači da ni većina ministara neće imati posebnu signalizaciju.

Kako saznaje ovaj beogradski dnevnik, uredbom će biti regulisano ko sve tačno ima pravo da koristi rotaciju na službenim automobilima, a u tom krugu biće predsednici države, Vlade i Skupštine, prvi čovek Vrhovnog kasacionog suda, ministar policije...

Uporedo će se drastično srezati i broj službenih automobila. A, prema izveštaju Državne revizorske institucije, u voznim parkovima direktnih budžetskih korisnika nalazi se skoro 27.000 automobila, plus još četiri-pet hiljada po lokalnim samoupravama i javnim preduzećima.

Proveravajući kako su se tokom 2012. koristila vozila u 126 institucija, DRI je utvrdila: popisanih 26.966 vozila tokom te godine "pregazila“ su više od šest milijardi dinara, koliko je otišlo na gorivo, parkiranje, održavanje i registraciju. Za 6.244 vozila opšte namene, čija je prosečna starost devet i po godina, potrošeno je 1,9 milijardi dinara. Benzin i ostali rashodi za 20.722 vozila posebne namene iznosili su 4,2 milijarde dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: