Država će pomoći ugroženim ljudima

Ministri Velimir Ilić i Aleksandar Antić obišli su opštinu Lučane i poručili da će država učiniti sve da pomogne stanovništvu ugroženom zbog poplava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.04.2014.

12:49

Default images

"Država mora da pomogne ovim ljudima, mi sada obilazimo teren da napravimo presek stanja i da počnemo da saniramo probleme metar po metar", rekao je Antić za Radio-televiziju Srbije posle obilaska terena u Lučanima.

On je naveo da će se nakon "preseka stanja" održati sednica vlade na kojoj će se odlučiti o konkretnoj pomoći ovoj, ali i drugim opštinama koje su pogođene nevremenom.

Velimi Ilić naglasio je da se u opštini Lučani ovaj problem sa izlivanjem reke i klizištima dešava godinama i dodao da je jedino trajno rešenje izgradnja auto-puta od Reljine do Požege.

"Kroz projekat auto-puta predviđeno je kompletno saniranje reke. Izgradnja auto-puta je sada u završnoj fazi i u narednih mesec i po dana treba da se izaberu izvodjači da radovi počnu", rekao je Ilić za RTS.

Ministri su potvrdili da se sada normalno odvija saobraćaj na regionalnom putu od Lučana do Guče koji je zbog nevremena bio u prekidu.

U Dragačevu, u opštini Lučani, u subotu je proglašeno vanredno stanje zbog izlivanja reke Bjelice koja je poplavila oko 30 domaćinstava i oko 300 hektara oranica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

11 h

Podeli: