Oliver Ivanović premešten u samicu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović premešten u samicu, kaže njegova supruga.

Izvor: Beta, RTS

Ponedeljak, 10.03.2014.

16:10

Default images

Zdravstveno stanje Olivera Ivanovića se pogoršava, rekla je za RTS njegova supruga Milena, koja ga je, ranije danas, posetila u pritvoru u Prištini.

"Oliver je od subote u izolaciji, u samici. Jako je loše i pogoršava mu se zdravstveno stanje. Smršao je skoro devet kilograma", navela je Milena Ivanović.

Ona je rekla da očekuje odgovor na četvrti zahtev svog supruga, lidera GI SDP, upućen upravi pritvorske jednice u Prištini da ga pregledaju kosovskomitrovački lekari i da bude premešten u Kosovsku Mitrovicu.

"Još nemamo odgovor na zahtev da ga pregledaju srpski lekari i da ga prebace u pritvor u Kosovsku Mitrovicu", rekla je Milena Popović Ivanović i dodala da se nada bi do kraja dana ipak mogao da stigne odgovor.

Po njenim rečima, Ivanović je poslednji, četvrti zahtev podneo kada je započeo štrajk glađu.

Ivanoviću su, kada je počeo štrajk glađu, kako je tada rečeno, pretili samicom i izloacijom ukoliko ne odustane od te svoje namere.

Ivanovićeva Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) ukazala je da njen lider već sedmi dan štrajkuje glađu tražeći premeštanje iz pritvora u Prištini u Kosovsku Mitrovicu.

Ta stranka izrazila je i zahvalnost zbog podrške koju je Raško-prizrenska i Kosovsko-metohijska eparhija uputila njenom lideru koji je od 27. januara u pritvoru.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" je u saopštenju istakla da se time još jednom potvrđuje činjenica da je Srpska pravoslavna crkva uvek uz svoj narod kada je najteže i kada mu je potrebna pomoć.

Pretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici 27. februara produžio je pritvor Ivanoviću za još dva meseca.

Ivanović je uhapšen 27. januara, zbog sumnje da je učestvovao u zločinima 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo.

Vlada Srbije dala je garancije za Ivanovića da se brani sa slobode, ali one nisu uzete u obzir, kada mu je pritvor produžen za dva meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: