Četvorogodišnjak borac Al Kaide

Četverogodišnji dečak koji bi trebalo da bude u vrtiću i da se igra sa svojim vršnjacima, jedan je od budućih boraca rata koji razara Siriju.

Izvor: B92

Subota, 01.02.2014.

13:54

Default images

Na snimku koji je objavljen na internetu vidi se kako dečak puca iz automatske puške AK-47.

Službenici te zemlje koji se bore protiv terorizma kazali su kako je to jedan od dokaza kako džihadisti pripremaju decu da postanu borci Al Kaide koja se bori da uspostavi talibanski režim u Siriji.

Video je postavljen na Jutjub na kojem dečak prvo nosi crnu skijašku kapu koja prekriva lice, a potom priča u kameru s odraslom osobom. Dok ispaljuje rafale u pozadini se čuje odobravanje odraslih muškaraca.

Veruje se da je dečak sin Albanca koji je došao u Siriju da se bori za Al Kaidu.

Inače, internetom svakodnevno kruže fotografije na kojima su deca između devet i 15 godina obučena u vojnu opremu sa crnim maskama na glavama i oružjem u rukama. Na kapama nose logo Al Kaide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: