Srbija i dalje u "debelom" minusu

U Srbiji će jutro biti mestimicno maglovito sa umerenim i jakim mrazem, tokom dana pretežno oblačno, uglavnom suvo i hladno, uz najvišu temperaturu od -3.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.01.2014.

07:22

Default images

Vetar slab i umeren ujutru i pre podne severozapadni, posle podne istočni i jugoistočni.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od -18 do -8, a najviša dnevna od -8 do -3 stepena.

U Beogradu će jutro u nižim delovima grada maglovito, tokom dana pretežno oblačno, suvo i hladno.

Vetar slab i umeren, ujutru i pre podne severozapadni, posle podne jugoistočni. Jutarnja temperatura od -12 do -8, a najviša dnevna oko -4 stepena.

Izgledi vremena u Srbiji do 3. februara: U utorak i sredu jutro će biti hladno sa umerenim i jakim mrazem, a i tokom dana temperatura će biti ispod 0 (ledeni dani).

U utorak posle podne i u sredu biće oblačno, mestimicno sa snegom.

U četvrtak će biti suvo uz delimično razvedravanje. Zatim će do kraja perioda biti oblacno, toplije, mestimicno sa kišom, u planinskim predelima i u Timočkoj i Negotinskoj krajini sa snegom.

Od četvrtka biće vetrovito sa umerenim i jakim južnim i jugoistočnim vetrom.

Ledeni talas i u Crnoj Gori

Ledeni talas koji je zahvatio Crnu Goru prouzrokovao je nagli pad temperature, posebno na severu te države, pa je tako na Žabljaku u sedam sati izmereno minus 15 stepeni.

U svim gradovima na severu Crne Gore, ali i u nekim u centralnoj oblasti, temperature su ispod nule – u Kolašinu minus devet, Bijelom Polju i Pljevljima minus osam, Nikšiću i Cetinju minus šest stepeni. Većina ovih gradovi je pod snežnim pokrivačem, što dodatno usložnjava meteorološke prilike.

Jedino su Podgorica i crnogorsko primorje u malom temperaturnom plusu, ali zbog severnog vetra subjektivni osjećaj hladnoće je kao da je temperatura ispod nule.

Sneg i poledica prouzrokovali su probleme u saobraćaju, posebno na severu Crne Gore, zbog čega je iz Auto-moto saveza savetovano vozačima da izbegavaju putovanja.

Upozoreno je da u severnim predelima Crne Gore, zbog niskih temperatura, ima poledice, naročito na mostovima, usecima i tunelima. Podseća se da je upotreba zimske opreme obavezna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: