Kikinda: Tešinu oštećen automobil

Književniku Srđanu Tešinu iz Kikinde noćas je ispred njegovog stana oštećen automobil.

Izvor: B92

Subota, 04.01.2014.

16:28

Default images

Ovo nije prvi put, pa Tešin kaže da nije slučajnost da se na dva različita mesta ošteti isti automobil.

Podsetimo, književnik Srđan V. Tešin u novembru je smenjen je s mesta direktora Kulturnog centra Kikinda. Njemu je 31. decembra ponuđen Aneks ugovora o radu po kome treba da bude raspoređen na mesto referenta za tehničke poslove i poslove održavanja, odnosno da obavlja domarske poslove.

Tim povodom Tešin se već obraćao javnosti, a danas je za B92 ponovio da ponuđeni ugovor neće potpisati. Kako kaže, nije kompetentan da nosi plavi mantil i cvingcangle i da obavlja popravke.

Kako nam je rekao, obećao je i sekretaru i ministru Tasovcu da će prihvatiti poziv na sastanak koji bi trebalo da upriliči opštinska uprava, a u vezi sa njegovim slučajem. Za ova tri meseca nisu me ni jednom pozvali, pa ne verujem ni da će sada, kaže Tešin.

Govoreći o incidentu sa automobilom rekao je da se "svako bori argumentima koje ima". "Ja se borima rečima, a oni lupanjem automobila". Uplašio sam se kada sam stavio decu u automobil koji je bio u dimu, rekao je.

Na automobilu Srđana Tešina prvo je polomljen retrovizor, a potom je na kola bačena petarda i oštećena brava.

Članica opštinskog veća za kulturu Stanislava Hrnjak kaže da je Tešin na mesto direktora izabran 2008. sa 4 razreda srednje škole 2008. Ona kaže da je tada menjan Statut kako bi on mogao da bude imenovan, što nije bilo u skladu sa zakonom.

Hrnjak ističe da mu je Aneks ugovora ponuđen onako kako je u ovom trenutku moguće. "Dakle, što se nas u lokalnoj samoupravi tiče, mi nemamo nikakav problem da Srđan Tešin, u skladu sa svojom stručnom spremom, bira ono što je u skladu sa uredbom, zakonom i datom sistematizacijom u ovoj instituciji kulture".

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Dejan Ristić izjavio je povodom situacije u Kikindi i položaja književnika i bivšeg direktora opštinskog Kulturnog centra Srđana Tešina, da se stiče utisak da se tu radi o nedopustivom narušavanju integriteta jednog uglednog književnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: