Biće novca za Centar za talente

Ministar prosvete Tomislav Jovanović dogovorio se sa direktorom Republičkog centra za talente Aleksandrom Tokovićem da se reši problem finansiranja.

Izvor: B92

Petak, 20.12.2013.

18:15

Default images

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Toković će, kako je dogovoreno, dostaviti Ministarstvu specifikaciju potraživanja Centra, kao i neophodnu dokumentaciju za regulisanje formalno-pravnog statusa Centra.

Na sastanku u Ministarstvu, Jovanović je zamolio Tokovića da odustane od ''radikalne namere neuzimanja hrane koja ugrožava njegovo zdravstveno stanje i egzistenciju'', navedeno je u saopštenju.

Toković večeras je prekinuo višednevni štrajk glađu posle sastanka sa ministrom prosvete Tomislavom Jovanovićem i obećanja da će dug zaposlenima u toj ustanovi biti regulisan u što kraćem roku.

Toković je izjavio Tanjugu da je zadovoljan sastankom na kojem je dogovoreno da višegodišnji dug za zarade što pre bude izmiren i da se reguliše status i budućnost Centra, navodeći da je nakon sastanka okončao štrajk glađu.

U saopštenju Ministarstva prosvete navedeno je da su na sastanku definisani zaključci i dogovoreno da Toković dostavi specifikaciju potraživanja Centra, kao i neophodnu dokumentaciju u vezi sa regulisanjem formalno pravnog statusa te ustanove.

Toković je 17. decembra započeo štrajk glađu, jer zaposlenima u Centru, ustanovi čiji je osnivač vlada, nije isplaćeno 35 zaostalih zarada.

On je tada na konferenciji za novinare saopštio da je primoran na taj potez zbog višegodišnjeg ignorantskog odnosa države prema zaposlenima, jer im je poslednja zarada isplaćena za februar 2011. godine, a nemaju ni zdravstveno osiguranje.

U centru radi troje ljudi, uključujući i direktora. U avgustu ove godine dobili su milion dinara, a potražuju oko osam miliona za zaostale zarade, doprinose za osiguranje.

Telefoni ne rade, a isključen je i internet, pa je ovde skoro nemoguće i raditi.

Republički centar za talente i između ostalog bavi se podsticanjem i uvođenjem talentovane dece u proces naučno-istraživačkog stvaralaštva putem mentorskog rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: