Građani se opraštaju od Mandele

Porodica Nelsona Mandele prošla je u mimohodu pored kovčega sa njegovim telom, koji je jutros postavljen u zgradi južnoafričke vlade.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 11.12.2013.

09:49

Default images

Građani će naredna tri dana moći da odaju poštu bivšem predsedniku.

Pogrebna povorka, predvođena Mandelinim unukom, prošla je kroz Pretoriju, na čijim su ulicama građani klicali i mahali zastavama, a zatim stigla do amfiteatra zgrade Unije, koji će uskoro dekretom predsednika Džejkoba Zume poneti Mandelino ime, gde je kovčeg postavljen na platformu.
Foto: Beta, AP
Dva vojna oficira u belim uniformama stajala su na svakom ulazu, sa mačevima usmerenim nadole, preneo je AFP.

Nakon što je porodica odala počast, Mandelin unuk je seo pored kovčega kako bi primio saučešća predsednika i drugih zvaničnika.
Foto: Beta, AP
Skoro 100 svetskih lidera priključilo se juče desetinama hiljada Južnoafrikanaca na komemorativnom skupu u Johanesburgu u čast Mandele.

Državna sahrana Mandele, prvog demokratski izabranog predsednika Južne Afrike i dobitnika Nobelove nagrade za mir i borca za ljudska prava, biće održana 15. decembra u njegovom rodnom mestu Kunu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: