DS napustio salu zbog uvreda SNS

Poslanici DS napustili su sednicu parlamenta iz protesta što su poslanici SNS rekli da je DS "napravila genocid" otpuštanjem velikog broja radnika.

Izvor: B92

Sreda, 20.11.2013.

17:57

Default images

Poslanici DS napustili su sednicu parlamenta na kojoj se raspravljalo o amandmanima na predložene izmene Krivičnog zakonika protestujući što su im, kako su naveli, upućene uvredljive reči.

“Tokom popodnevnog dela sednice postalo je sasvim jasno da zbog korišćenja zaista uvredljivih reči na račun DS, poslanički klub demokrata nije mogao da nastavi da učestvuje dalje u radu skupštine, jer vezivati DS sa nekim ko je na bilo koji način povezan sa genocidom je neprihvatljiva parlamentarna praksa”, rekla je Tanjugu potpredsednica DS i poslanica te stranke Nataša Vučković.

Prema njenim rečima, odgovornost je na vladajućoj većini da na drugačiji način i koristeći drugačije metode političkog dijaloga i političke kulture, obezbedi da se rasprave u plenumu vode na mnogo uljudniji način, bez korišćenja uvredljivih izraza, koji pri tom "zaista nemaju nikakve veze sa DS".

Vučkovićeva je rekla da će se na sutrašnjem sastanku poslaničkog kluba odlučiti da li će nastaviti da učestvuju u radu sednice.

Šef poslanika SNS Zoran Babić je, odgovarajući na kritike poslanika DS, više puta tokom popodnevne rasprave ponovio da je ono što je urađeno za četiri godine prethodne vlasti na povećanju nezaposlenosti, otpušanju i prodavanju imovine firmi - genocid.

“Vi ste otpuštali radnike, vi ste odgovorni što smo na vrhu liste po nezaposlenosti i po kriminalu i korupciji… Radnici 14. oktobra, Župe, Zvezde, ne moraju da brinu za svoja radna mesta dok je ove vlade Srbije”, rekao je Babić.

Na to su oštro reagovale demokrate, koje su tražile od predsedavajuće sednice Vesne Kovač da izrekne opomenu Babiću, ocenjujući da je to najveće unižavanje ugleda skupštine u ovom mandatu.

Potom je Babić upitao demokrate kako se zove to kada jedna vlada za četiri godine udvostruči broj nezaposlenih, da bi na kraju demokrate izašle iz sale, posle čega je ubrzo završena rasprava o izmenama Krivičnog zakonika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: