DSS:Očekivali smo više za 13 godina

Članovi DSS i rodbina položili su vence i zapalili sveće kod spomenika Jasmine Jovanović, koja je nastradala u petooktobarskim demonstracijama 2000. godine.

Izvor: B92

Subota, 05.10.2013.

13:21

Default images

"Jasmina Jovanović i svi drugi učesnici 5. oktobra su Srbiji podarili slobodu, demokratiju i to danas predstavlja najveće petooktobarske vrednosti, a na nama je da te vrednosti i očuvamo", rekla je potpredsednica DSS Milica Radović kod spomenika u parku kod bivšeg saveznog MUP-a.

Ona je navela da je za 13 godina, od 5. oktobra, moglo da se uradi više i dodala da su očekivanja građana bila mnogo veća od onoga što je urađeno do sada i onoga što se čini danas.

"Ljudi su verovali da će živeti dostojanstveno, da neće biti toliko gladnih i nezaposlenih i da će Srbija biti međunarodno poštovana zemlja, sa kojm se neće komunicirati ucenama, rekla je Radović.

Ona tvrdi da je "ucena postala redovna i najčešća komunikacijska reč sa srpskim vlastima", kao i da su "pretnje počele lagano, a sada već otvoreno da se preseljavaju sa teritorije Kosova i Metohije na teritoriju Vojvodine, a da vlasti na to gledaju ćutke".

Prema njenim rečima, uporedo sa tim procesima, odvijaju se i procesi ekonomskog i demografskog slabljenja Srbije.

"Danas Srbija ne izgleda onako kako smo je zamišljali. Srbija bi tebalo da izgleda mnogo bolje i zato moramo da je menjamo", rekla je ona.

Prema njenim rečima, ono što nam nije nedostajalo 5. oktobra, nedostaje danas, a to je vizija ekonomski snažne Srbije, prosperitetne, međuanrodno poštovane, kojoj interes njenih spostvenih građana treba da bude osnovni cilj i glavni pokretač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: