Antić: Kacinova izjava skandal

Savetnik predsednika Srbije Oliver Antić ocenio je da je izjava Jelka Kacina o Vojvodini nedopustivo mešanje u unutrašnje stvari Srbije i diplomatski skandal.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Utorak, 17.09.2013.

23:38

Default images

"Kacin je povredio suverenitet i ustavno uređenje Republike Srbije. Ustavne promene su isključivo pravo građana Srbije i odgovarajućih državnih institucija", rekao je Antić za Večernje novosti.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je u Briselu da je sada pravi trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine i poručio Beogradu da mora rešiti pitanje finansiranja Pokrajine.

"Imajući u vidu predstojeće pregovore o članstvu Srbije u EU, smatram da je ovo pravi trenutak za otvaranje pitanje ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine. Trenutni okvir autonomije je neizvestan i nejasan, što sprečava Vojvodinu, a samim tim i Srbiju da razvija svoje kapacitete", rekao je Kacin na panelu "Vojvodina: izazovi na putu demokratske konsolidacije" u Evropskom parlamentu.

Izvestilac EP za Srbiju je rekao da je trenutak za otvaranje pitanja ustavnog i zakonskog uređenja autonomije Vojvodine.

Pokrajinski odbor DSS kritikovao je izjavu Jelka Kacina, smatrajući da ona znači da Srbija svoj put u EU treba da plati ne samo Kosovom nego i Vojvodinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: