SU: Dečaci gazili i pljačkali ljude

Subotička policija uhapsila je jednog maloletnika, dok za drugim traga, pod sumnjom da su automobilom presretali ljude i od njih uzimali novac i telefone.

Izvor: B92

Nedelja, 18.08.2013.

14:50

Default images

Kako se navodi u saopštenju policije, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio dva krivična dela razbojništva i krivično delo razbojništvo u pokušaju, slobode je lišen četrnaestogodišnji Subotičanin, dok za drugom maloletnom osobom, koja je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih dela, policija intenzivno traga.

Osumnjičeni se terete da su, u noći izmedu petka i subote, u vremenskom periodu od 2.20 do 2.40, u tri odvojena slučaja, u Željezničkom naselju i naselju Kertvaroš u Subotici, napali tri osobe.

"Postoje osnovi sumnje da su maloletnici, upravljajući putničkim automobilom, presretali oštećene na ulici i nakon fizičkog obračuna od njih uzimali novac i telefone", navodi se u saopštenju.

U Opštoj bolnici u Subotici, kako se navodi, kod dva osamnaestogodišnjaka, na koje su osumnjičeni naleteli putničkim automobilom, konstatovane su teške telesne povrede, dok je jedna Subotičanka, kojoj su izvršioci oteli tašnu, pala sa bicikla i zadobila lake telesne povrede.

Prema pisanju ista "Mađar so", koje prenose lokalni internet porali, prva žrtva napadača bio je osmanestogodišnji Aleksej Bojogović, koji tvrdi da su ga mladići u vozilu prvo pratili, zatim zatražili da im da svoju torbicu, nakon čega je počeo da trči.

Kada su ga nasilnici sustigli, pregazili su ga, a potom su se vratili unazad i još jednom isto to učinili, tvrdi Bojogović.

"Povrede nisu životno opasne, ali sam prepun opekotina. Točkovi auta su bili toliko vreli da su mi opekli kožu. Nedostaje mi delić brade, a kod bedrenjače imam takvu rupu, kao da su pucali u mene. Lekar je rekao da sam dobro prošao, moglo se desiti i mnogo gore. Ni sam ne znam, kako sam ostao živ", rekao je Bojogović za "Mađar so".

Druga žrtva ove grupe nasilnika, prema pisanju ovog lista, bio je osamnestogodišnji Valentin Seleza, koji je izjavio da su napadači tražili od njega da im otkrije gde živi, a nakon što im tu informaciju nije rekao, napadači su ga počeli udarati, zatim ubacili u auto gde je maltretiranje nastavljeno, nakon čega je izbačen iz auta i pregažen.

Noga mu je slomljena na 10 mesta, ima povrede i na glavi, a na telu se vide posledice batinanja, navodi "Mađar so".

"Mučio sam se pola sata, dok komšije nisu izašle i pozvale hitnu pomoć. Puzio sam, kako sam mogao, sa slomljenim nogama, lupao sam po prozorima, vikao sam i tražio pomoć, međutim, niko nije izašao da pomogne", rekao je Seleza za "Mađar so".

Oba povređena mladića za napad optužuju dečake koji su se vozili u automobilu "Folksvagen pasat" zelene boje.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, osumnjičeni četrnaestogodišnjak priveden je sudiji za maloletnike Višeg suda u Subotici, koji mu je odredio pritvor do 30 dana, dok će protiv drugog izvršioca, nakon pronalaska, policija preduzeti odgovarajuće zakonske mere, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: