Obama indirektno kritikovao Rusiju

Američki predsednik Barak Obama kritikovao je zemlje koje usvajaju diskriminatorske zakone protiv homoseksualaca, javile su jutros agencije.

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

08:41

Default images

"Nemam razumevanja za one zemlje koje nastoje da homoseksualce, lezbijke i transrodne osobe tretiraju na način zbog kojih će se oni osećati loše ili koji im nanosi bol", rekao je Obama, mesec dana pošto je u Rusiji usvojen zakon kojim se predviđa kažnjavanje onih koji propagiraju homoseksualnost među maloletnicima.

Obama je rekao da diskriminacija na rasnoj i verskoj osnovi ili zbog seksualne orijentacije znači kršenje osnovnih moralnih vrednosti.

"Mislim da se razume da većina zemalja koje će učestvovati na Olimpijskim igrama neće tolerisati da homoseksualci i lezbijke budu
tretirani drugačije", poručio je američki predsednik.

Rusija je u julu usvojila zakon kojim se novčano kažnjavaju pojedinci koji među maloletnicima šire "propagandu o netradicionalnim seksualnim odnosima".

U zakonu se takođe predlažu kazne za oni koji te stavove izražavaju na internetu ili u vestima. Gej parade su takođe zabranjene.

Ministar sporta Rusije rekao je u četvrtak da će taj zakon biti sprovođen i tokom Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: