Sud o Konkordiji: Ubistva iz nehata

Italijanski sud izrekao je prve presude za slučaj "Kosta Konkordija" koji se u januaru 2012. godine nasukao kod obala toskanskog ostrva Đilji.

Izvor: B92

Subota, 20.07.2013.

12:48

Default images

Tada je poginulo 32 putnika i članova posade.

Sud je prihvatio vansudske nagodbe pet zaposlenih u kompaniji "Kosta Kročere" koja je vlasnik "Kosta Konkordije". Svi oni su optuženi po više tačaka optužnice za višestruko ubistvo i nemar, prenose agencije.

Sud u Grosetu je na najveću kaznu osudio koordinatora za krizne situacije u "Kosta Kročereu" Robertu Faraniniju - dve godine i 10 meseci zatvora, prenose agencije.

Direktor brodskog hotela osuđen je na dve godine i šest meseci zatvora, dok su dva oficira na komandnom mostu i kormilar osuđeni na kazne od godinu dana i osam meseci do jedne godine i 11 meseci zatvora.

Slučaj nagodbi je rešavan odvojeno od suđenja kapetanu "Kosta Konkordije", koji je optužen za ubistvo iz nehata zato što je u januaru 2012. izazvao nasukavanje broda kod toskanskog ostrva Điljo i zatim napustio brod sa više hiljada putnika.

Poslednji pokušaj da se izvuče olupina luksuznog kruzera Kosta Konkordija biće izveden uskoro, saopštili su zvaničnici kompanije zadužene za tu operaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: