Lokalizovan požar u Zaječaru

Veliki požar koji je izbio u pogonima Fabrike za preradu kože u Zaječaru je lokalizovan i do kraja dana bi trebalo da bude potpuno ugašen.

Izvor: B92

Sreda, 17.07.2013.

14:51

Default images

Vatra je zahvatila više od 1.000 kvadrata hale u kojoj je proizvodni pogon pun kože. U požaru nije bilo povređenih, a uzrok nesreće je ljudski faktor.

Požar u proizvodnoj hali fabrike za preradu kože u Zaječaru, a koju je zakupila firma “Pegaz“, izbio je pred sam kraj radnog vremena.

Zbog velike količine kože i drugih zapaljivih materijala koji su se u njoj nalazili vatra se proširila ogromnom brzinom i zahvatila više od 1.000 kvadrata.

Direktor preduzeća “Pegaz“ Nenad Kadić, koji je u trenutku nesreće bio na poslu, kaže da je uzrok izbijanja požara ljudski faktor.

Na teren su odmah izašli pripadnici Zaječarskog vatrogasnog bataljona, koji su se borili sa vatrenom stihijom duže od dva sata kako bi je stavili pod kontrolu.

U pomoć vatrogascima pristigli su i pripadnici vojske Srbije, ali i zaposleni u JKP Kraljevica.

Požar je lokalizovan i radi se na njegovom dogašivanju.

Srećom, u požaru nije bilo povređenih, a hala koja je zahvaćena vatrom potpuno je uništena kao i celokupan inventar, sirovine i roba koji su se u njoj nalazili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: