Petak, 12.07.2013.

09:41

Knežević: Nema razloga da me smene

Ministar poljoprivrede Goran Knežević kaže za B92 da ne misli da će biti smenjen i ističe da afera "aflatoksin" ne bi smela da bude razlog za to.

Izvor: B92

Default images

Iako ističe da je spreman da prepusti svoju poziciju nekom drugom, ako SNS proceni da nije dobro radio, ne vidi sebe kao temu tokom razgovora o rekonstrukciji.

"Da li sebe vidim u toj priči? Nije na meni da cenim, ali sam radio na najbolji mogući način i da sam utrošio ogromno vreme i ogroman trud da bi se uspostavio sistem u ovoj državi", rekao je Knežević.

On je naveo da se trudi da postavi sistem u poljoprivredi za koji smatra da je najbolji za Srbiju, kao i da afera koja je potresla njegovo ministarstvo nije razlog za smenu.

"Što se tiče 'aflatoksin afere', dosto se govorilo o njoj, da je politikantska, politička i nameštena. Mislim da ona ne bi smela da bude razlog moje zamene. Ako ima neki drugi razlog, vrlo rado ću prepustiti mesto nekom kolegi koji bi ovaj put mogao da nastavi, samo još brže i kvalitetnije", rekao je Knežević u intervjuu za B92.

On je rekao i da ne zna koliko ljudi iz SNS je u "opciji za rekonstrukciju".

"Ja ne znam da li će 15, ili 30, ili 40, ali u principu sve je merljivo i svuda postoje rezultati. Kao i u sportu znate da li ste dali gol više ili koš više, tako i ovde rezultati su merljivi i mi merimo te rezultate, prolazno vreme posle godinu dana. Mi ćemo one koji su se umorili, koji nemaju dovoljno dugačak korak i one koji jednostavno ne mogu da odgovore zadacima u narednom periodu zameniti nekima drugima, koji to mogu bolje kvalitetnije i brže", rekao je Knežević.

Na pitanje da li je pokrenut postupak protiv vlasnika silosa koji su ih protivzakonito ispraznili, on je rekao da se time bave nadležni organi.

"Da, naravno, oni moraju da snose odgovornost. Kao što ste videli, mi smo posle nekih desetak godina kada se nisu radile nikakve kontrole, izvršili kontrolu, i količina, i kvaliteta robe u tim silosima, i došli smo do frapantnih rezultata. Nestalo je negde oko 80 hiljada tona pšenice i kukuruza, a plus imamo sumnju da su određene količine, takođe u nekim manipulacijama sa robom za vreme same kontrole, otišle-vratile se-otišle vratile se. Mi smo pre neki dan, na vladi Republike Srbije, i Ministarstvu Trgovine, i Ministarstvu poljuprivrede, predložili zaključak koji je jednoglasno usvojen da se ovim pozabave i nadležni organi, pre svega MUP, i oni će sigurno odgovarati za taj manjak", rekao je Knežević.

O ekonomskim temama opširnije na stranicama Biza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: