Tela žrtava Srebrenice u Potočarima

Povorka s posmrtnim ostacima 409 identifikovanih žrtava srebreničkog genocida prošla je kroz Sarajevo na putu ka Memorijalnom centru u Potočarima.

Izvor: B92

Utorak, 09.07.2013.

13:26

Default images

Ostaci žrtava iz Srebrenice će 11. jula biti kolektivno pokopani u Potočarima.

Veliki broj građana izašao je na ulice Sarajeva kako bi odali počast žrtvama srebreničkog masakra.

Ove godine 11. jula, na 18. godišnjicu zločina u Srebrenici, biće ukopano 409 identifikovanih osoba, među kojima je najmlađa beba koja je ubijena istog dana kada je i rođena.

Povorka se zadržala i ispred zgrade Predsedništva BiH, a ispraćaju su prisustvovala dva od tri člana Predsedništva BiH, Željko Komšić i Bakir Izetbegović.

Konvoj će večeras oko 17 biti dočekan u Memorijalnom centru Potočari, a kolektivna sahrana biće obavljena 11. jula, na 18. godišnjicu masakra.

Do sada je identifikovano ukupno 6.066 žrtava genocida koje su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske u julu 1995. godine u Srebrenici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: