"Gerilska borba, čestitam Vučiću"

Lider URS Mlađan Dinkić čestitao lideru SNS Aleksandru Vučiću pobedu na izborima u Zaječaru i kaže da kampanja nije bila fer jer je lokalna tv favorizovala SNS.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2013.

12:02

Default images

Dinkić je, na konferenciji za novinare, rekao da bi nadležna regulatorna tela u budućnosti trebalo da u predizbornim kampanjama reaguju na neravnopravan tretman stranaka u medijima.

Izrazivši zadovoljstvo zbog rezultata URS u Zaječaru, gde je ta stranka drugoplasirana sa 34,7 odsto glasova, što je samo jedan odsto manje nego na prethodnim lokalnim izborima, Dinkić je podsetio da je SNS osvojila 39 odsto glasova nakon kampanje koja je bila bazirana, ne na lokalnim temama, već na popularnosti Aleksandra Vučića.

"Ovaj rezultat URS je posle svega toga odličan, u okolnostima gde smo se kao vladajuća stranka borili kao gerila", rekao je Dinkić, konsatujući da je je SNS u Zaječaru pobedila sa najmanjom prednošću u poređenju sa vanrednim lokalnim izborima održanim u drugim opštinama tokom poslednjih godinu dana.

Sa druge strane, izbori u Zaječaru, prema njegovim rečima, svedoče o načinu na koji građani percipiraju uspehe Vlade Srbije, odnosno stranaka koje čine vladajuću koliciju na republičkom nivou.

"Opozicija je doživela debakl, a jedino je Liberalno-demokratska partija osvetlala obraz opozicije", konstatovao je Dinkić, podsetivši da je, prema preliminarnim rezultatima kojim raspolaže URS, ispod cenzusa ostala Demokratska stranka, koja je od prošlih izbora u tom gradu spala sa 8,4 na 3,2 odsto.

"Nećemo da zatvorimo oči pred činjenicom da imamo slabe rezultate u Beogadu i da smo relativno slabi u Vojvodini. Očigledno je da nismo znali da na valjan način prenesemo politiku stranke gradjanima u Beogradu i Vojvodini, a najveća odgovornost za to je na meni kao predsedniku stranke", rekao je Dinkić, najavivši da će se toj stranci u Beogradu uskoro pridružiti neki od bivših saradnika Zorana Đinđića i Nenada Bogdanovića.

Inače, prema podacima izbornog štaba URS, na izborima u Zaječaru je koalicija oko SNS osvojila 39 odsto glasova, URS 34,7, koalicija SPS-PUPS-JS 11,5, a iznad izbornog praga još samo LDP sa 5,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

8 h

Podeli: