Kanada: 100.000 ljudi evakuisano

Poplave u Kanadi su primorale na evakuaciju oko 100.000 stanovnika Kalgarija i okoline.

Izvor: B92

Petak, 21.06.2013.

22:07

Default images

Škole su zatvorene, a dva helikoptera i više stotina vojnika upućeno je u 24 gradska naselja, pošto je jaka kiša dovela do izlivanja reka Bou i Elbou u tom olimpijskom gradu i širom zapada Kanade.

Gadonačelnik Kalgarija Nahid Nenši pozvao je građane da uzmu svoje stvari i napuste svoje domove na nekoliko dana, policija je patrolirala ulicama i preko megafona, podsećala sugrađane na evakuaciju, dok televizijski snimci prikazuju kako voda nosi automobile i uništava kuće u gradu i obližnjim mestima, prenela je agencija AFP.

Jaka kiša je zatvorila putne pravce i mostove u drugim delovima kanadske pokrajine Alberta, ali nema izveštaja o žrtvama i povređenima, javio je Rojters, mada je AP ranije danas javio da je najmanje jedna osoba poginula u poplavi usled obilne kiše koja je pogodila jug Alberte.

AFP navodi da je još 12 mesta u susednim kanadskim provincijama proglasilo vanredno stanje, a klizišta su prinudno zatvorile transkanadski auto-put, što je dovelo do izolacije planinskog odmorišta u gradu Banf.

Vode je bilo i na u ulicama naselja Bounesa, na severozapadu Kalgarija, mada su gradske vlasti tada navele da kuće neće biti ugrožene od poplava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: