Gvantanamo se uplašio Anonimusa

U zatvoru Gvantanamo na Kubi prekinut je bežični internet i ugašeni su svi nalozi na društvenim mrežama nakon pretnji hakerske grupe Anonimus da će ih napasti.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.05.2013.

23:48

Default images

Kako navode agencije, zvaničnici američkog vojnog zatvora su odlučili da isključe internet u Gvantanamu, ali do sada nije bilo nikakvog upada u mrežu.

Anonimusi su prethodno pozvali na protest zbog držanja pritvorenika bez suđenja i u lošim uslovima u Gvantanamu.

Prema podacima američke vojske, u ovom trenutku 103 od 166 pritvorenika štrajkuje glađu.

Vojni zatvor u bazi Gvantanamo otvoren je 2002. godine, nakon ulaska vojske SAD u Avganistan i dovođenja prvih islamista. Pritvorenici se drže u zatvoru bez optužnice i suđenja, pod vojnom upravom.

Veliki broj organizacija za zaštitu ljudskih prava tražio je zatvaranje, a to je i u prvoj predizbornoj kampanji obećao i predsednik Amerike Barak Obama, ali je taj pokušaj sprečila republikanska većina u Kongresu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

13 h

Podeli: