Ljajić u poseti Saudijskoj Arabiji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikcija Rasim Ljajić boraviće od danas do 7. maja u poseti Saudijskoj Arabiji.

Izvor: B92

Nedelja, 05.05.2013.

09:45

Default images

Ministar Ljajić u Saudijsku Arabiju ide na poziv kralja te države Abdulaha bin Abdulaziza al Sauda, a tokom boravka u toj zemlji sastaće se i sa ministrom inostranih poslova te države Saudom al-Fejsalom, kao i sa ministrom ekonomije Muhamedom al-Džazerom, saopštila je vlada.

Poseta Ljajića Saudijskoj Arabiji prva je nekog od zvaničnika Srbije nakon što su dve države uspostavile diplomatske odnose.

"Razgovoraćemo o unapređenju političkih odnosa, ali i razvoju ekonomske saradnje s obzirom da smo zainteresovani za njihova ulaganja. Predložićemo nekoliko projekata za koje smatramo da postoji interes Saudijske Arabije", rekao je Ljajić Tanjugu uoči puta u Rijad.

Vlada Srbije usvojila je u februaru ove godine odluku o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Saudijskom Arabijom na rezidencijalnoj osnovi.

Saudijska Arabija je jedina arapska zemlja s kojom Srbija nikada nije imala diplomatske odnose, a uspostavljanje diplomatskih odnosa i otvaranje ambasade u Rijadu daće zamajac razvoju međusobnih politickih i ekonomskih odnosa, intenziviranju politickog dijaloga i izgradnji medusobnog poverenja, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije prosleđenom povodom te odluke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: