"Poslanici će podržati sporazum"

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović očekuje da će većina poslanika podržati Vladin izveštaj o dijalogu s Prištinom u koji je uključen i briselski sporazum.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2013.

08:51

Default images

"Ne znam koliko broj će glasati, ali očekujem ubedljivu većinu. To je dobro za Srbiju, garantuje budućnost zemlje i njegovim izglasavanjem uvažiće se napori vlade koje je uložila da se izbori za Srbe na Kosovu i bolje mogućnosti svih građana zemlje", rekao je Stefanović za RTS.

On je rekao da će izveštaj poslanicima predstaviti premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić i ministri.

"Izveštaj će predstaviti predsednik vlade Ivica Dačić, koji je bio i šef pregovaračkog tima. Očekujem prisustvo svih ministara", rekao je Stefanović.

On je kazao je da će na kraju dana poslanici glasati o izveštaju i istakao da će sednica trajati čitav dan, možda čak i do ponoći.

"Važno je da parlament pokaže jedinstvo oko najvažnijeg pitanja u zemlji", istakao je Stefanović.

Poslanici će na sednici, zakazanoj za 11 sati, raspravljati o izveštaju Vlade Srbije o dijalogu s Prištinom u koji je uključen i parafirani Sporazum Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

Vlada je u ponedeljak, 22. aprila, usvojila Izveštaj o dosadašnjem procesu političkog i tehničkog dijaloga sa privremenim institucijama samouprave u Prištini uz posredovanje Evropske unije, uključujući proces implementacije postignutih dogovora.

U tom izveštaju je i sporazum od 15 tačaka koji su u Briselu, 19. aprila, parafirali premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

6 h

Podeli: