Rusija: Napadač ubio šest osoba

Naoružani muškarac otvorio vatru ispred prodavnice oružja u ruskom gradu Belgorod, javlja Raša tudej. Ubijeno je šest osoba, među kojima i dve devojčice.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2013.

14:05

Default images

Jedna 14-godišnja devojčica stradala je na licu mesta, druga, 16-godišnja, preminula je u bolnici usled posledica ranjavanja.

Prema pisanju RT, pucnjava se dogodila u dva sata popodne, po lokalnom vremenu (10.00 GMT). Napadač se najpre dovezao ispred te prodavnice u crnom BMW-u i počeo je da puca po ulici čim je izašao iz auta.

Prema izveštaju RIA Novosti, nastavio je da puca i u prodavnici oružja. Policija je odmah krenula u poteru za napadačem, koji je pobegao. Pretpostavlja se da je koristio sportski pištolj.

Policija je identifikovala napadača kao 32-godišnjeg Sergeja Pomazuna, koji je već četiri puta osuđivan, uglavnom za krađe, i koji je iz zatvora izašao prošle godine.

Policija je u međuvremenu saopštila da je motiv pucnjave pljačka prodavnice lovačke opreme. Ruske agencije su objavile da je napadač od ranije poznat policiji i nedavno je izašao iz zatvora.

Deo grada u kojem se krije napadač je opkoljen, navodi radio Komersant. Napadač je ubio pet osoba osmah, među kojima je i 14-godišnja učenica, otvorivši vatru iz automobila u kome se nalazio. Druga devojčica je preminula na operacionom stolu.

U Belgorodu, građani su pozvani da ne izlaze na ulice i kretanje gradom je ograničeno.

Policija takođe traga za Aleksandrom Pomazunom, ocem osumnjičenog, pod sumnjom da je mogući saučesnik višestrukog ubistva.
Belgorod se nalazi na zapadu Rusije, oko 600 kilometara južno od Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: