Koštunica: Sporazum neprihvatljiv

Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je da je sporazum koji je ponuđen Srbiji apsolutno neprihvatljiv i da se mora odbaciti.

Izvor: B92

Nedelja, 07.04.2013.

13:42

Default images

Koštunica je naveo da je neophodno insitrati na novom formatu pregovarnja, odnosno na povratku dijaloga pod okrilje Saveta bezbednosti UN.

"Stvari će se razrešiti ovih nekoliko dana, a reagovanje javnosti, Srba na Kosovu i Metohiji, rukovodstva Republike Srpske i poruke Srpske pravoslavne crkve govore u zbiru da sporazum treba da bude odbačen", ponovio je Koštunica.

On je ukazao da se stvari sa mrtve tačke mogu pokrenuti jedino ukoliko se pregovori vrate pod okrilje UN i tako ujedno spreči potpuno priznanje nezavisnosti Kosova.

"Sporazum treba odbaciti i težiti novom, koji će biti saglasan medjunarodnom pravu pod okriljem UN", podvukao je Koštinica.

On je podsetio da je albanska strana sve vreme dijaloga insistirala i pozivala se na svoj ustav i svoje zakone, ocenivši da se i Srbija mora čvrsto pridržavati Ustava i pravnog sistema.

"Zapad i EU su u ove pregovore ušli isključivo sa namerom da Kosovo postane nezavisno i to se može sprečiti jedino ukoliko se stvari vrate u UN", zaključio je Koštunica.

Ivica Dačić informiše danas predstavnike parlamentarnih stranaka o dijalogu u Briselu. Premijer se sastao sa predstavnicima DS, LDP i DSS, na redu Dušan Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: