LDP: Kosovo kao sused realnost

Lider LDP poručio SNS da ne treba da joj bude važniji red unutar stranke od reda u zemlji. Čedomir Jovanović dodaje da je Kosovo kao sused realnost.

Izvor: B92

Nedelja, 07.04.2013.

13:15

Default images

Jovanović je rekao da se zalaže za postizanje dogovora sa Prištinom, jer se time omogućava trajan mir u regionu.

"Od SNS očekujem da nakon sutrašnjeg predsedništva razmišljaju o budućnosti i preuzmu težinu problema koji prate njihovo političko delovanje", rekao je Jovanović nakon što je završio sastanak sa Ivicom Dačićem o dijalogu Beograda i Prištine.

Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da od Predsedništva SNS očekuje da razmišlja o budućnosti i preuzme teret odgovornosti kao najjača stranka u vlasti.

On smatra da je bez razloga stvorena loša atmosfera jer sada nije ni 1999. godina niti je Brisel Rambuje. Jovanović je nakon konsultacija sa premijerom Ivicom Dačićem rekao da je Dačiću savetovao da počne da razmišlja o Srbiji i ocenio da nije samo njegova odgovornost za ono što se danas u Srbiji dogadja.

"Dačić je u pravu, kao što je to rekao i Vučić, sutra će nam biti teže. Naša kosovska agonija ne može se završiti dok se ne suočimo sa onim što smo sami sebi učinili na Kosovu i ne mislim da je utorak sudbinski dan za Srbiju - tada će Ketrin Ešton početi da piše izveštaj komesarima EU" rekao je Jovanović i naglasio da na Kosovu žive Srbi koji su odavno napušteni od same Srbije.

"Ovo nije ni 1999. godina, Brisel nije Rambuje i na Kosovu ne možemo da izgubimo bogzna šta. Taj Gordijev čvor moramo da presečemo" ocenio je lider LDP i podvukao da je bez razloga stvorena loša atmosfera za šta su odgovorni lideri koji su neodgovornom politikom zatrovali Srbiju i od 2013 opet napravili 1999. godinu.

On je naglasio da Srbija sve dileme koje je imala pre deset godina ima i sada i ponovio stav LDP da se želi dogovor sa kosovskim albancima ne zbog datuma za početak pregovora za članstvo u EU već zbog toga što će se, kako je ukazao, na takav način deci ostaviti region u kojem se vreme neće meriti od rata do rata.

Jovanović je rekao da je Kosovo danas susedna država i da je to realnost.

"Nisam srećan zbog toga ali to govorim zato što ne želim novo Kosovo unutar Srbije", kazao je Jovanović.

On je vlastima poručio da treba da preuzmu teret odgovornosti i ako treba izgube svoje funkcije.

"Neka budu oni ti koji će biti upamćeni kao nešto što je najlošije među nama, ali neka Srbija dobije svoju perspektivu ili neka se povuku", kazao je Jovanović.

Lider LDP-a je rekao da nema razumevanja ni za predsednika Srbije Tomislava Nikolića jer je znao koji ga problemi očekuju kada je izabran.

Jovanović je kazao da "nema razumevanja" ni za saopštenje Srpske pravoslavne ckrve, kojoj je poručio da svoj stav nije mogla da potpiše u ime svih vernika.

Premijer Srbije Ivica Dačić danas je oko 12 sati počeo sastanak sa predsednikom Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomirom Jovanovićem o toku pregovora Beograda i Prištine.

Pre toga Dačić je o rešenju za Kosovo razgovarao sa predstavnicima vladajuće koalicije i čelnicima Demokratske stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: