Krkobabić: Ponuda liči na ultimatum

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić ocenio je da rešenja ponuđena Srbiji u Briselu više liče na ultimatum nego na ozbiljan dogovor.

Izvor: Beta, Veèernje novosti

Petak, 05.04.2013.

22:30

Default images

"Sada je samo dilema da li prihvatiti ili ne prihvatiti uslove koji su nam nametnuti, a negativne posledice i u prvom i u drugom slučaju su neizbežne", rekao je Krkobabić za Večernje novosti.

Krkobabić je izrazio uverenje da je najviše državno rukovodstvo svestrano razmotrilo alternative koje su bile na raspolaganju i dodao da je bitno to što su pregovarači ostali potpuno jedinstveni kada je reč o poštovanju platforme Skupštine Srbije o Kosovu.

"Ukoliko se, posle svega što se dešava sa pregovorima u Briselu, državni vrh opredeli za vanredne parlamentarne izbore, PUPS je spreman da prihvati tu mogućnost, iako je svestan svih posledica koje to sa sobom nosi", rekao je Krkobabić.

On je dodao da o rekonstrukciji Vlade "samo čita u medijima" a da zvanični razgovori na nivou vladajuće koalicije nisu obavljeni, "ili bar on u tome nije učestvovao".

"Put ka formalnom priključenju Srbije evropskoj zajednici naroda, to jest EU, predstavlja jedan od značajnih prioriteta državne politike. Međutim, to nikako ne sme da znači da Srbija nema nikakvu drugu alternativu. Naprotiv, mi moramo da razvijamo ekonomske, pa i političke partnerske odnose sa svim zemljama sa kojima je to moguće", rekao je Krkobabić.

On je dodao da jedino tako Srbija obezbeđuje sigurnu garanciju svoje stabilnosti i ubrzanog ekonomskog razvoja.

"Jedino Srbija kao samostalna i suverena država nema alternativu", rekao je Krkobabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: