"Članstvo u NATO, put stabilnosti"

Crnogorski premijer Milo Đukanović kazao je da su evroatlanske integracije jedini put jačanja stabilnosti celokupnog regiona.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

20:11

Default images

On je kazao da je to važno kako za države Zapadnog Balkana, tako i za NATO i Evropsku uniju.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, Đukanović je o evroatlanskim integracijama Crne Gore razgovarala sa grupom ambasadora više država članica NATO-a.

Cilj integracije u NATO nije prenošenje balkanskih problema u taj savez, već da se ohrabre reforme u regionu i na taj način države se kvalifikuju za članstvo u Severnoatlanskoj alijansi , naveo je on.

Prema rečima Đukanovića, jedini put snaženja stabilnosti čitavog regiona je put evroatlantske integracije, koji je važan kako za države Zapadnog Balkana, ali i za NATO i EU.

Ambasadori država NATO su, kako je saopšteno, pohvalili reformske procese u Crnoj Gori i iskazali spremnost da je i u narednim fazama do punopravnog članstva podrže u tom procesu.

Oni su naveli da Crna Gora ima dobre argumente da svih 28 članica uveri u nesumnjivi napredak koji je učinila, čime je pokazala da je spremna da ispunjava obaveze za članstvo u NATO.

Crna Gora se trenutno nalazi u Akcionom planu za članstvo (MAP), koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u Severnoatlanskoj alijansi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: