Suspenzija zbog rušenja spomenika

Policija Kosova suspendovala je pet policajaca jer nisu sprečili rušenje spomenika u Vitini

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2013.

10:51

Default images

Suspendovani su komandir stanice policije, šef operative, rukovodilac sektora i dvojica pripadnika policije, jer, kako se navodi, uprkos najavama iz direkcije PK u Prištini "nisu preduzeli mere da onemoguće rušenje spomenika".

Grupa od oko sto građana, predvođena predsednikom organizacije veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova, juče je srušila spomenik borcima narodnooslobodilačke vojske iz Drugog svetskog rata.

"Komandir stanice u Vitini, zbog neodgovornosti nije uspeo da izvrši profesionalne obaveze i zajedno sa šefom operative, rukovodiocem sektora i dvojicom pripadnika policije nije preduzeo potrebne radnje da bi predupredio kriminalni akt rušenja spomenika", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: