KPS: Istraga zbog prebijanja Srba

Policija Kosova zatražila je od Policijskog inspektorata Kosova (PIK) da započne nezavisnu istragu povodom navoda o maltretiranju Srba privedenih na Božić.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2013.

14:38

Default images

Razlog za to je činjenica da je Euleks dobio žalbu Srba, privedenih 7. januara u Gračanici.

“Policija Kosova je u cilju prioritetnog i ozbiljnog tretiranja ovog slučaja zatražila početak nezavisne istrage PIK-a”, kaže se u saopštenju Policije Kosova.

Policija je juče saopštila da nisu istiniti navodi u izjavama Darka Vlasaja, jednog od desetorice Srba privedenih u Gračanici na Božić.

Vlasaj je juče optužio pripadnike specijalne jedinice Policije Kosova da su ga brutalno pretukli u prištinskom sudu.

U saopštenju Policije Kosova se kaže da su povodom ovih navoda zvali i organe pravosuđa, odgovorne zvaničnike kako bi dobili zvanične informacije o ponašanju policijskih zvaničnika u objektu suda.

"Isti su putem izveštaja, zapisnika i u izjavama potpisanim od strane privedenih osoba kazali da su pravilno i profesionalno tretirani od strane policijskih zvaničnika", kaže se u policijskom saopštenju.

"Celokupno delovanja policije je vršeno u skladu sa principima, procedurama i zakonskim ovlašćenjima i ni na koji način PK nije vršila nasilje nad pritvorenima i takve izjave nisu istinite", kaže se u saopštenju.

Takođe se ističe da se "Policija Kosova u vršenju svojih zadataka ponaša profesionalno i odgovorno i tretira sve građane bez obzira na etničku, rasnu, versku ili polnu pripadnost, poštujući u svakom trenutku prava svake osobe".

Vlasaj je zbog težine povreda stomaka prebačen u Beograd.

"Ono što se meni desilo i ono što smo mi doživeli u Sudu u Prištini je strašno. Tukli su nas bez povoda, a šta bi se tek desilo da smo kojim slučajem nešto pogrešno uradili", rekao je Vlasaj novinarima dok su ga lekari pripremali za operaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: