Sindikat PZP: Mi smo upozoravali...

Predsednik Samostalnog sindikata PZP "Niš" u stečaju Mirko Janković izjavio da je taj sindikat upozoravao na mnoge sumnje u zakonitost rada tog preduzeća.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2012.

13:36

Default images

"Ne možemo ni na nikoga da uperimo prstom dok se eventualno te sumnje ne dokažu, ali smo mnoge sumnje ranije javno saopštavali i svaku platu smo morali da isteramo štrajkom", kazao je Janković, komentarišući vest o privođenju Miroslava i Marka Miškovića, Mila Đurškovića i još sedam osoba koje se terete za malverzacije pri privatizaciji preduzeća za puteve.

"Upozoravali smo na činjenicu da su nam akcije umanjene za 50 odsto, da su ljudi prodavali akcije na ubeđivanje, da su onima koji nisu hteli da prodaju svoje akcija novac ipak uplaćen na račun", naveo je Janković. "Navodili smo da su radnička odmarališta u Sutomoru i Soko Banji pripojena imovini preduzeća i kasnije prodata, da je rukovodstvo koje je postavio Đurašković naredilo da se neke mašine i vozila iseku, prodaju u otpad, a mogle su da budu u funkciji", dodao je on.

Janković je kazao da će sutra u 15 sati svi predsednici samostalnih sindikata preduzeća u sastavu "Nibens grupe" biti u Republičkom odboru sindikata, kao i da je naredno ročište u stečajnom postupku zakazano za 18. decembar.

"Radimo kao da je sve normalno, radimo zimsko održavanje puteva i radimo na realizaciji poslova koje smo imali kao ugovorene", naveo je Janković. On je kazao da očekuju eventualno novog vlasnika tokom proleća naredne godine.

U preduzeću sada radi više od 300 radnika, primaju minimalac, a isplaćuje se i nadoknada za prekovremeni rad. Radnici će, kako je naveo Janković, tražiti da se vrati vrednost akcija koja je neopravdano umanjena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: