Dulić i Malovićeva podneli ostavke

Poslanici Demokratske stranke i bivši ministri Oliver Dulić i Snežana Malović podneli su ostavke na poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 29.11.2012.

15:27

Default images

Na svom nalogu na Tviteru Dulić je napisao: "Poslušao predsednika, preuzeo svoj deo odgovornosti, vratio poslanički mandat, hvala svima na saradnji i pozdrav, ortoped Dulić je tu ako zaboli".

Dulić je na Tviteru svoju ostavku obrazložio rekavši "da mu je jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora, percepcija o radu mojih kolega iz Vlade i mene potpuno drugačija, zbog brutalno lažljive negativne kampanje vođene kroz režimske tabloide, neosnovanih i nekorektnih osporavanja od strane naših naslednika, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, praćenih medijskom histerijom. Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama. Ostajem član DS, angažovan u meri u kojoj novo rukovodstvo to od mene bude očekivalo", napisao je Dulić i dodao da je percepcija o radu DS-a bila potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju s dotadašnjom opozicijom.

Predsednik Administrativnog odbora Skupštine Srbije Zoran Babić rekao je danas agenciji Beta da je primio ostavke Olivera Dulića i Snežane Malović na poslaničke funkcije.

Dulić je precizirao da je tim činom želeo da pomogne svojoj stranci da ubuduće bude prepoznata kao partija u kojoj se vrednuju rad i rezultati, ali se i preuzima odgovornost i koja zbog toga zavređuje da joj se vrati poverenje građana na narednim izborima.
Prema rečima Dulića, koji je bio ministar za zaštitu živote sredine i prostorno planiranje u vladi Mirka Cvetkovića, u maju, po završetku parlamentarnih izbora, percepcija građana o radu DS bila je potpuno drugačija nego danas, kao što bi bila drugačija i da dotadašnji koalicioni partneri nisu napravili koaliciju s tadašnjom opozicijom.

"Bio sam na čelu jednog od ministarstava koje je uspešno vodilo ogromne projekte i postiglo velike napretke“, rekao je Dulić, ali i naglasio da mu je "jasno da je samo nekoliko meseci posle izbora percepcija o radu njegovih kolega iz vlade i njega lično postala potpuno drugačija".

Razlog tome je, kako je ocenio, “brutalno lažljiva negativna kampanja vođena kroz režimske tabloide, neosnovano i nekorektno osporavanje od strane onih koji su ih nasledili u vladi, kao i zbog montiranih institucionalnih procesa za potpuno banalne stvari, koje su bile praćene medijskom histerijom“.
(Foto: Beta, arhiva)
"Radio sam najbolje što sam mogao, nikada nisam kršio zakon i moral i za tu istinu mi ostaje da se borim u institucijama“, zaključio je Dulić, koji je bio i predsednik parlamenta od 23. maja 2007. do 25. juna 2008. godine.

Dragan Đilas je u nedelju uveče na vanrednoj izbornoj skupštini DS, na kojoj je izabran za predsednika stranke, rekao da "svi ministri koji su sedeli u vladi koja nije dobila od građana prelaznu ocenu treba da razmisle da li i dalje treba da sede u parlamentu i predstavljaju DS, i to bez obzira na to što su neki od njih dobro radili svoj posao".

Dan posle te izjave u javnosti se postavilo pitanje na koga je Đilas mislio. Dragan Šutanovac je rekao da se ne oseća prozvanim, Goran Ćirić i Božidar Đelić su podržali Đilasov stav, dok je Dragoljub Mićunović shvatio da se ta poruka odnosi na Vuka Jeremića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: