Komandant Kfora s Dikovićem u Nišu

Komandant Kfora Volker Halbauer i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastali su se danas u Nišu.

Izvor: B92

Petak, 23.11.2012.

13:11

Default images

Halbauer i Diković razgovarali su na niškom vojnom aerodromu.

Oni su razgovarali o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i duž administrativne linije.

Ovo je prvi zvanični susret dvojice generala od kako je u septembru ove godine general Halbauer postavljen na dužnost komandanta Kfora, saopšteno je iz Vojske Srbije.

Reč je o sastanku na visokom nivou Zajedničke komisije za sprovođenje Vojnotehničkog sporazuma, koju čine komisija komande Kfora i komisija predstavnika snaga bezbednosti Srbije.

Ti sastanci se redovno održavaju na različitim nivoima od 1999. godine radi ispunjenja Vojnotehničkog sporazuma, navela je Vojska Srbije u saopštenju objavljenom na svojoj internet stranici.

Sastanci načelnika Generalštaba Vojske Srbije i komandanata Kfora i u prethodnom periodu su održavani na niškom vojnom aerodromu i u bazi "Jug" kraj Bujanovca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: